خواص خوراکی‌ها

38 ادویه جادویی برای زندگی سالم و خوشمزه

با این ادویه‌ها طعم غذای خود را متحول کنید

ادویه‌جات بخش مهمی از وعده‌های غذایی ما را تشکیل می‌دهد. در این پست بهترین و سالم‌ترین ادویه‌هایی که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد معرفی شده است. فراموش نکنید با این ادویه‌ها غذایی سالم و خوشمزه را میل می‌کنید.

انیسون ستاره‌ای:

از انیسون ستاره‌ای معمولاً برای آشپزی در غذاهای چینی، هندی، مالزیایی و اندونزیایی استفاده می‌شود. انیسون ستاره ای منبع غنی از دو آنتی اکسیدان مهم یعنی لینالول، یک روغن اساسی و ویتامین C است که از بدن در برابر آسیب سلولی ناشی از سموم محیطی محافظت می‌کند.

آجوین:

آجوین به دانه‌های کاروم نیز معروف است. دانه‌های carom اغلب برای اهداف دارویی جویده می‌شوند. علیرغم طعم تا حدی تلخ، دانه‌های آجوین یا کاروم کاملاً از فواید سلامتی برخوردار است. آجوین باعث هضم غذا شده، معده درد را درمان می‌کند و به تسکین درد دندان کمک می‌کند. این دانه‌ها سرشار از کلسیم، پروتئین و فیبر نیز هستند.

فلفل سیاه:

فلفل سیاه، به عنوان پادشاه ادویه جات شناخته شده‌است. کمی پودر فلفل سیاه وقتی به هر دستور غذایی اضافه شود، طعم آن را افزایش می‌دهد. فلفل سیاه باعث کاهش وزن می‌شود، به تسکین سرماخوردگی و سرفه کمک می‌کند، هضم را بهبود می‌بخشد، سوخت و ساز بدن را تقویت می‌کند و بسیاری از مشکلات پوستی را درمان می‌کند.

زیره سیاه:

روغن دانه زیره سیاه در پیشگیری از آسم، آلرژی و سایر مشکلات تنفسی کمک می‌کند. حاوی آنتی اکسیدان، اسیدهای مفید و ویتامین های گروه B است که سیستم ایمنی بدن را متعادل می‌کند. دانه‌های زیره سیاه حاوی آنتی اکسیدان‌ها، اسیدهای مفید و ویتامین‌های گروه B هستند که سیستم ایمنی بدن را متعادل می‌کنند. علاوه بر این، در صورت استفاده برای اختلالات خود ایمنی، تقریباً از سایر داروهای طبیعی برتر هستند.

زیره سبز:

این دانه طعم تلخی دارد که بخشی اساسی در غذاهای خاورمیانه است. این توانایی کمک به هضم غذا، بهبود ایمنی و درمان اختلالات پوستی، بی‌خوابی، اختلالات تنفسی، آسم، برونشیت و کم‌خونی است. برای قرن‌ها، از زیره ای که با سرکه و آب مخلوط شده و قبل از غذا نوشیده می‌شده، به عنوان دارو برای مشکلات گوارشی استفاده می‌شده است.

میخک:

میخک ضد باکتری، ضد قارچ و ضد عفونی‌کننده است. آنها نیروگاهی از آنتی اکسیدان‌ها هستند و منابع غنی از مواد معدنی، اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. روغن میخک یکی از غنی‌ترین منابع آنتی اکسیدان است. در آروماتراپی از آن به عنوان ضد‌عفونی کننده و تسکین دهنده درد به ویژه برای دندان درد و معده درد استفاده می‌شود. برای درمان اختلالات مختلف اغلب با روغن‌های دیگر مخلوط می‌شود. به عنوان مثال، کسانی که خواب آشفته دارند می‌توانند مقداری روغن میخک گرم به همراه روغن کنجد بر روی پیشانی خود بمالند تا احساس آرامش کنند.

گشنیز:

با نام گشنیز یا dhaniya نیز شناخته می‌شود. گشنیز همراه با فواید اساسی برای سلامتی است. مصرف آن نه تنها در صورت مصرف تازه مفید است، افزودن دانه گشنیز به غذای روزانه شما نیز می‌تواند بسیار سالم باشد. دانه های گشنیز دارای خواص ضد اکسیدانی و فیبر غذایی هستند که عملکرد سالم کبد را پیش می‌برند و فشارهای روده را تسهیل می‌کنند. گشنیز کمک می‌کند که روند هضم را تسهیل ‌کند. در‌صورت بروز سو هاضمه، سعی کنید دانه‌های گشنیز را در رژیم غذایی خود اضافه کنید. قطعاً متوجه یک تفاوت اساسی خواهید شد.

فلفل چیلی:

فلفل قرمز برای شما سالم است و جدا از ضربه تندی که به غذای شما می‌زند، فواید مختلفی برای سلامتی دارد. وقتی به رژیم غذایی اضافه شود، این می‌تواند منبع خوبی از ویتامین C باشد، که به کاهش وزن کمک می‌کند، فشار خون را کاهش می‌دهد و گرفتگی را از بین می‌برد.

بذر کرفس:

بذر کرفس بومی منطقه مدیترانه است و همچنین به عنوان چای استفاده می‌شود. مشکلات قاعدگی را درمان می‌کند، اضطراب را کاهش می‌دهد، مشکل مفاصل شما را درمان می‌کند، اسید اوریک را در بدن کاهش می‌دهد و التهاب را کاهش می‌دهد. پزشکان از کرفس برای کاهش فشار خون بالا برای سنین مختلف استفاده کرده اند! تحقیقات نشان داده است که خوردن چهار ساقه کرفس در روز می‌تواند فشار خون بالا را کاهش دهد.

فلفل دلمه ای:

فلفل دلمه ای در اکثر مواقع با انواع فلفل تند کمتر به عنوان “فلفل دلمه ای” دسته بندی می‌شود. در حالی که آنها میوه هستند، از نظر گیاهان به عنوان توت طبقه بندی می‌شوند. اما معمولاً به عنوان یک ماده غذایی گیاهی یا غذای جانبی استفاده می‌شوند و این به هضم غذا کمک می‌کند، دارای خواص ضد التهابی، گردش خون را بهبود می‌بخشد، سلامت دندان را تقویت می‌کند، ایمنی را افزایش می‌دهد و سلامت قلب را تقویت می‌کند.

دارچین:

دارچین یکی از ادویه‌های خانگی مورد علاقه است که در سراسر دنیا از سنین مختلف استفاده می‌‎شده است. دارای تعداد زیادی آنتی اکسیدان است که بدن را در برابر بیماری های بدن محافظت می‌کند و دارای خاصیت ضد التهابی است. دارچین بخش اعظمی از غذاهای عجیب و غریب را تشکیل می‌دهد و در حال حاضر به دلیل توانایی در کاهش وزن و کاهش نفخ شکم بسیار پر طرفدار است .

کاین:

این گیاه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هند، آفریقا، ایالات متحده آمریکا و مکزیک پرورش می‌‎یابد. کاین فواید مختلفی برای سلامتی دارد، به هضم غذا و کاهش وزن کمک می‌کند، گردش خون را تحریک می‌کند، دارای خواص ضد باکتری است.

کاسیا:

معمولاً به عنوان دارچین فروخته می‌شود. این ماده در پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد و فواید سالم زیادی دارد که به کل بدن کمک می‌کند تا به درستی کار کند، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، هضم سالم را حفظ می‌کند. همچنین به عنوان یک ضد افسردگی موثر شناخته می‌شود که بدن و ذهن شما را در آرامش نگه می‌دارد.

دانه تره:

منبع خوبی از فیبر غذایی هستند. از آنها به عنوان چای و به عنوان چاشنی استفاده می‌شود. این ویتامین شامل انواع ویتامین‌های اساسی مانندA ، E، C و همچنین تعدادی ویتامین B کمپلکس است. آنها رادیکال‌های آزاد مضر را از بدن خارج می‌کنند. جویدن دانه تره یک درمان واقعا موثر برای سرفه است.

هل:

خاستگاه هل از هند، بوتان، نپال و اندونزی می‌باشد. این سومین ادویه گران قیمت جهان است. این ادویه که منبع غنی از ویتامین A و ویتامین C، کلسیم، آهن و روی است، سلامت قلب را تقویت می‌کند، به هضم غذا کمک می‌کند، سلامت دهان را تقویت می‌کند، به دیابت کمک می‌کند، به مبارزه با افسردگی، مبارزه با آسم، جلوگیری از لخته شدن خون و درمان عفونت های پوستی کمک می‌کند.

کندر:

نوعی صمغ شیرین است. قرن ها است که به دلیل خواص درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از آن در رایحه درمانی استفاده می‌شود زیرا به شما در درمان استرس مزمن، کاهش درد و افزایش ایمنی کمک می‌کند.

رازیانه:

بومی اروپای جنوبی است و در سراسر اروپا، خاورمیانه، چین، هند و ترکیه رشد می‌کند. این ادویه منبع غنی از فیبر غذایی است. آنتی اکسیدان های قدرتمند آن به از بین بردن رادیکال های آزاد مضر از بدن کمک کرده و سلامت جسمی را ارتقا می‌بخشد، و در عین حال به مبارزه با پیری و سایر بیماری‌های عصبی تخریب کننده کمک می‌کند.

شنبلیله:

این ماده در آفریقای شمالی، خاورمیانه، مصر و هندوستان کشت می‌شود .کاربردهای دارویی زیادی دارد. شنبلیله هضم را بهبود می‌بخشد، میل جنسی را در مردان افزایش می‌دهد، جریان شیر را در مادران تقویت می‌کند، به کسانی که از اختلالات خوردن رنج می‌برند کمک می‌کند و همچنین التهاب را کاهش می‌دهد.

سیر:

در آشپزی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل خاصیت ضد میکروبی در دوران باستان از آن به عنوان دارو استفاده می‌شده است. مصرف سیر به صورت روزانه (بصورت پخته یا خام) به دلیل خاصیت ضد اکسیداسیون آلیسین به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کند. همچنین تنظیم فشار خون و سطح قند خون بسیار مفید است.

زنجبیل:

منشا زنجبیل از چین بوده و در بسیاری از روش های درمانی سنتی چین جایگاهی ویژه دارد. برای کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع و کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده شده است. زنجبیل نیز یکی از عناصر مهم در دستورالعمل طبی سنتی کاربرد دارد.

ترب کوهی:

ریشه ای تلخ و تند است. این ماده دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به کاهش آسیب پوست کمک می‌کند. از آنجا که سرشار از فیبر و سرشار از پروتئین است، ترب کوهی می‌تواند احساس سیری را تحریک کند.

توت ارس:

نوعی فلفل تند فلفل قرمز است. معمولاً برای سم زدایی از بدن استفاده می‌شوند و باعث هضم سالم و سلامت پوست می‌شوند. آنها همچنین دارای خواص ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدانی طبیعی هستند. یکی از مزایای مهم توت ارس، آنتی اکسیدان های موجود در آن است. آنتی اکسیدان ها به بدن شما کمک می‌کنند تا از بیماری جلوگیری و با آن مقابله کند، زیرا استرس ناشی از بسیاری از رادیکال‌های آزاد در سیستم شما را نیز از بین می‌برد.

شیرین بیان:

بومی منطقه مدیترانه است و همچنین در جنوب و مرکز روسیه یافت می‌شود. شیرین بیان مزایای مختلفی دارد که شامل کمک به مشکلات گوارشی، زخم معده، قولنج، دل درد و هرگونه التهاب مداوم در معده را بهبود می‌بخشد.

گرز:

گرز پوشش خارجی بذر جوز هندی است و از نظر طعم و مزه واقعی کاملاً شبیه جوز هندی است. به اشتهای شما کمک می‌کند، به مدیریت استرس کمک می‌کند و گردش خون را افزایش می‌دهد. همچنین به عنوان یک عطر عمل می‌کند، دارای خواص ضد التهابی است و از کلیه های شما محافظت می‌کند.

خردل:

این دانه از زمین می آید و طعم تندی دارد. بومی مناطق معتدل اروپاست، خردل به کاهش درد، تحریک اشتها و تسکین علائم آرتروز کمک می‌کند. طبق مطالعه ای که توسط مجله تغذیه بالینی آمریكا انجام شده است، گنجاندن روغن خردل در رژیم غذایی منظم می‌تواند برای سلامت قلب شما مفید باشد. دانه خردل به عنوان یک منبع غنی سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند، کلسترول بد خون را در بدن کاهش می‌دهد، بنابراین می‌تواند سطح چربی خون را کنترل کند و به گردش خون کمک کند.

جوز هندی:

ادویه ای معروف است که در سراسر دنیا در آشپزی استفاده می‌شود و همچنین به دلیل خواص سلامتی زیادی که دارد معروف است. در دوران باستان از جوز هندی برای بهبود روش‌های درمانی متعددی استفاده می‌کردند. جوز هندی بوی بد دهان را بهبود می‌بخشد، به سم زدایی از کبد کمک می‌‎کند، به شما کمک می‌کند خوب بخوابید و بافت پوست را بهبود می‌بخشد.

پاپریکا:

این فلفل به دو صورت کامل و پودر استفاده می‌شود. پاپریکای پودر شده فواید زیادی دارد و طعم آن کاملا ملایم است. منبع غنی از عوامل ضد التهاب می‌باشد، فلفل قرمز به کاهش فشار خون کمک می‌کند و سلامت چشم را تقویت می‌کند. پاپریکا با افزایش بزاق و اسیدهای معده، با بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی، هضم سالم را تقویت می‌کند.

دانه های فلفل:

دانه فلفل پرکاربردترین ادویه در جهان است. این منبع غنی از ویتامین K، منگنز و آهن است. به کاهش وزن کمک می‌کند و برای افراد دیابتی کاملاً مفید است. دانه فلفل همچنین برای تعادل فشار خون شناخته شده است.

زعفران:

از گل می‌آید و دارای رنگ زرد روشن و رایحه ای بسیار مشخص است. زعفران اغلب در پخت و پز استفاده می‌شود تا رنگ و جوهر خود را به غذا ببخشد. به مدیریت آسم کمک می‌کند، به مشکلات قاعدگی کمک می‌کند و خشکی پوست را تسکین می‌دهد. زعفران در مبارزه با سرما کمک می‌کند. زعفران از یک گل است و دارای رنگ زرد روشن و رایحه ای بسیار متمایز است.

مرزه:

شبیه نعناع اما با طعم نفیس است. این خاصیت ضد عفونی کننده دارد، گلو را درمان می‌کند، به هضم غذا کمک می‌کند. از مشکلات خاص مانند استرس گرفته تا مسائل کلی سلامتی، می‌تواند توسط همه گروه های سنی مصرف شود. مانند جادو عمل می‌کند حتی اگر مزایای آن برای مدت زمان طولانی تری قابل مشاهده باشد.

سماق:

سماق یکی از سالم ترین ادویه ها برای خوردن است که آنتی اکسیدان می‌سازند. آنتی اکسیدان‌ها به خنثی سازی اثرات آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند که در طولانی مدت منجر به کاهش بسیاری از بیماری‌های شدید از جمله سرطان می‌شود. آنتی اکسیدان‌ها همچنین به تاخیر انداختن علائم پیری کمک می‌کنند.

انیسون ستاره ای:

انیسون ستاره ای یک دانه کوچک است که به شکل ستاره است و از درخت همیشه سبز می‌آید. این عطر و طعم شیرین بیان، همراه با خواص آنتی اکسیدانی، ویتامین C، و ضد قارچ دارد و سلامت زنان را بهبود می‌بخشد. سرشار از فیبر است و ممکن است در جلوگیری از یبوست کمک کند. فیبر موجود در انیسون ستاره ای در روده بزرگ  آب را به خود جذب می‌کند، بنابراین از یبوست جلوگیری می‌کند.

بیایید در مورد انیسون ستاره ای بیشتر بدانیم.

برای آشنایی بیشتر با انیسون ستاره‌ای کلیک کنید

کنجد:

این دانه طعم لذیذی دارد. این ترکیبات کاهش دهنده کلسترول است، به تعادل هورمون‌ها کمک می‌کند و به طور اساسی جذب مواد مغذی را تقویت می‌کند. طبق مطالعه انجام شده توسط دانشگاه هاروارد در سال 2010، دانه های کنجد سیاه سرشار از ویتامین B و آهن است و بیشتر افرادی که ویتامین B یا کمبود آهن دارند علائمی مانند سفید شدن مو، کم شنوایی و از دست دادن حافظه را نشان می‌دهند که همه این موارد شاخص های پیری هستند.

فلفل تاباسکو:

فلفل تاباسکو نوعی فلفل تند قرمز است که برای تهیه سس تند استفاده می‌شود. تاباسکو ویتامین C شما را تامین می‌کند. تقریباً کالری آن صفر است، به علاوه به کنترل متابولیسم، التهاب مفاصل معالجه می‌کند و از افزایش التهاب گلو جلوگیری می‌کند.

زردچوبه:

این ادویه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد سرطان زا، ضد جهش زایی و ضد التهابی است. برای مغز شما مفید است، آرتروز را تسکین می‌دهد، از سرطان جلوگیری می‌کند و دارای خواص درمانی است. خواص ضد التهابی زردچوبه در درمان آرتروز و آرتریت روماتوئید موثر بوده است. خواص آنتی اکسیدانی دارد که رادیکال‌های آزاد بدن را از بین می‌برد.

فلفل Jalapeno:

نوعی فلفل چیلی هستند که می‌توانید از آنها به صورت تازه یا خشک استفاده کنید. آنها غنی از آنتی اکسیدان هستند، دردهای عضلانی را درمان می‌کنند. فلفل جالاپنو مملو از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی و محلول در آب است. این ماده به تحریک و ایجاد کلاژن، و پروتئین سازی بدن کمک می‌کند.

گالانگال:

این ماده عمدتا در جنوب شرقی آسیا یافت می‌شود و به عنوان ادویه برای طعم دادن به محصولات غذایی استفاده می‌شود.

بومی تایلند، مالزی و اندونزی است. خوردن گالانگال برای التهاب یا بیماری‌های دیگر به کاهش درد در معده و شکم کمک می‌کند.

منبع
منبع
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن