
خشکبار جز خوراکیهای خوشمزه و مورد علاقه همگان است، خشکبار به تکههای خشک شده برخی میوهها مثل انگور، آلو، توت، زردآلو و مغز دانه ها گفته میشود.
این میوه ها پس از خشک شدن و از دست دادن آب خود، میزان قند و برخی دیگر از خواص آنها افزایش مییابد. توصیه میشود به جای خرید تنقلات صنعتی با مواد نگهدارنده و مضرات فراوان برای کودکان، خشکبار را جایگزین خوراکیهای مضر و تنقلات کنید.
در این پست از مجلهی فرش کیت قصد داریم به خواص خشکبار و آجیلها بپردازیم.
کشمش
کشمش به سه گروه آفتابی، تیزابی و انگوری تقسیم میشود.
از مزایای کشمش، تسکین یبوست، جلوگیری از سرطان، کاهش دهنده فشار خون، کنترل دیابت، درمان آنمی، درمان تب و جلوگیری از فساد خون در اشخاص مبتلا به بیماری قند میشود. مقدار 100 گرم کشمش 299 کالری دارد.
گردو
گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. این ماده دارای چربی (حدود 65 درصد وزن گردو) و انرژی خوبی بوده و میتواند به عنوان یکی از مواد غذایی مهم برای تامین انرژیی روزانه به خصوص در دوران بارداری و شیردهی خانمها و کودکان باشد. گردو حاوی مس، فولیک اسید، فسفر، ویتامین B6 و ویتامین E است.
گردو برای سلامت قلب و مغز مفید بوده و از سرطان پیشگیری میکند. اشاره شده گردو ضد کرم کدو است، ملین و برای بیماران سل مفید است مغز بو داده آن برای نرم کردن سینه مفید است.
خوردن گردو با کشمش و انجیر برای معده مفید است. مصرف گردو برای افرادی که چربی خون بالایی دارند توصیه نمیشود.
100 گرم گردو حاوی 654 کالری، 4درصد آب، 15.2 گرم پروتئین، 13.7 گرم کربوهیدرات، 2.7 گرم شکر،6.7 گرم فیبر، 65.2 گرم چربی، 9.08 گرم امگا3، 38.09 گرم امگا 6 است.
عناب
طبیعت عناب نه گرم است و نه سرد است. برای کسانی که از بیخوابی یا بیقراری رنج میبرند مصرف عصاره دانههای عناب میتواند درمان خوبی باشد. عناب منبع خوبی از آهن و فسفر است که مواد تشکیل دهنده کلیدی در سلولهای خون هستند. عناب برای کنترل وزن، افزایش ایمنی بدن، کاهش استرس و اضطراب، درمان سرطان و سلامت پوست مفید است.
مقدار 100 گرم عناب حاوی 69 میلیگرم ویتامین C، پتاسیم 250 میلیگرم، 0.9 گرم ویتامین ب 3، 0.1 میلیگرم ویتامین B6، مس 0.1 گرم، آهن 0.5 گرم است.
زرشک
طبیعت زرشک سرد است. زرشک برای کاهش التهاب، درمان عفونت ادرار (مثانه و عفونتهای دستگاه ادراری)، معده و روده، دستگاه تنفسی (گلو درد، گرفتگی بینی، سینوزیت، برونشیت)، درمان عفونتهای پوستی و یا مهبل مورد استفاده قرار میگیرد. عصارهی زرشک میتواند نشانههای حاصل از شرایط مختلف پوستی همچون پسوریازیس و آکنه را بهبود بخشد. زرشک میتواند در درمان اسهال (مانند اسهال ناشی از مسمومیت غذایی) مفید باشد.
زردآلو و زردآلو خشک
زردآلو را به دلیل داشتن کالری کم، آنتی اکسیدان بالا و فیبر غذایی می توان در رژیم های غذایی از آن استفاده کرد. هر دوی آنها هم تازه و هم خشک با توجه به مواد مغذی که دارند دارای فواید زیادی می باشند. زردآلو غنی از آنتی اکسیدان بوده به همین دلیل خاصیت ضدسرطانی دارد، از زردآلو در درمان یبوست میتواند استفاده نمود، زردآلو خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
برای درمان کم خونی، آسم و سلامت استخوان مفید است. زردآلو برای زنان باردار مفید است چون شامل ویتامین A, C و E همچنین مواد معدنی مانند فسفر، سیلیسیوم، کلسیم، آهن و پتاسیم است. اغلب به زنان باردار توصیه میشود زردآلوی خشک استفاده نمایند زیرا شامل آهن بالایی است که برای زنان باردار و جلوگیری از آنمی مفید میباشد.
مقدار 35 گرم زردآلوی تازه حاوی: 5 درصد ویتامین C، ویتامین A مقدار 4 درصد، پتاسیم 3 درصد، مس 3 درصد و فیبر 3 درصد است.
آلو و آلو خشک
آلو خاصیت ملین داشته و به همین دلیل در درمان یبوست بسیار کمک کننده باشد. آلوها اثرات مضر رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند و در مقابل از شرایط سلامتی نظیر آسم، آرتریت، سکته قلبی و سرطان محافظت میکنند. آنتی اکسیدانهای موجود در این میوه بدن را از رادیکالهای آزاد، که سرعت روند پیری را افزایش میدهند محافظت میکنند. آلو منبع خوبی از ویتامین C است، برای بهبود سلامت قلب و عروق و مبارزه با سلولهای سرطانی مفید است.
آلو شامل پتاسیم است که جزء مهم سلول و مایعات بدن است که در کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکند.
مقدار 66 گرم آلوی تازه حاوی: 8 درصد ویتامین C، ویتامین K مقدار 5 درصد، مس مقدار 4 درصد، فیبر 4 درصد، پتاسیم 3 درصد است.
آلبالو و آلبالوی خشک
آلبالو اشتها آور خوبی است مسکن تشنگی و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوانی دارند. آلبالو منبع غنی از آهن و ویتامین C میباشد و برای کم خونی مفید است.
بادام هندی
طبیعت بادام هندی گرم و خشک بوده و به علت دارا بودن چربی فراوان، قدرت انرژی زایی بالایی دارد. بادام هندی با سلولهای سرطانی مبارزه میکند و برای سلامت قلب مفید است.
بادام هندی سرشار از مس بوده که برای سلامت مو مفید است، بادام هندی حاوی کلسیم و منیزیم است که برای سلامت استخوان ضروری هستند. بادام زمینی به هضم غذا کمک میکند و به دلیل داشتن ویتامین A در افزایش دیدچشم و بهبود سیستم ایمنی بدن میتواند موثر باشد.
مقدار 40 گرم بادام هندی خام حاوی: 98 درصد مس، 34 درصد فسفر، 33 درصد منگنز، 29 درصد منیزیم، 21 درصد روی است.
فندق
فندق طبیعت گرم و خشک دارد.
فندق، دارای ویتامین و مواد معدنی زیادی است که برای سلامت قلب و مغز مفید است، کمک کننده در مدیریت دیابت میباشد. فندق سرشار از آنتی اکسیدان است که به پیشگیری از سرطان کمک میکند. فندق با چاقی مبارزه میکند و حاوی ویتامین E است که برای سلامت پوست و مو مفید است.
28 گرم فندق حاوی 176 کالری، 4.7 گرم کربوهیدرات، 4.2 گرم پروتئین، 17 گرم چربی، 2.7 گرم فیبر، 1.7 میلیگرم منگنز، نیم میلیگرم مس، 4.2 میلیگرم ویتامین E و 45.6 میلیگرم منیزیم است.
مطالعات نشان داده که آجیلها و خشکبار نقش مهم در تامین سلامت انسان دارد شاید برخی تصور کنند که این خوراکیها ارزش غذایی ندارند ولی با توجه به موارد اشاره شده در بالا میبینید که این خوراکیها سرشار از مواد معدنی، آنتی اکسیدان و خواص ضد سرطانی هستند که خوردن آنها برای سلامت بدن توصیه میشود. از خشکبار برای میان وعده کودکان در مدرسه و مهد کودک استفاده کنید، همچنین میتوانید برای پذیرایی از میهمانان خود این گزینه خوشمزه و پر خاصیت را در کنار چای و میوه قرار دهید.