انواع ادویه چینی
در این پست انواع ادویههای چینی معرفی میشود و ارتباط این ادویهها با غذاهای ایرانی بیان شدهاست. در وبسایتهای مختلف بارها به عباراتی نظیر “خواص معجزه آسای ادویه چینی” برخوردهایم. در این پست علاوه بر معرفی انواع ادویههای چینی، به خواص جالب آنها نیز میپردازیم.
پودر پنج ادویه
پودر پنج ادویه معادل چینی garam masala است. پنج ادویه سنتی دارچین، میخک، انیسون ستارهای، رازیانه و دانههای فلفل سیچوان است، اما از ادویههای اضافی برای تنظیم سلیقههای محلی یا شخصی استفاده میشود. اگرچه یافتن پنج پودر ادویه در اکثر فروشگاههای مواد غذایی آسان است، اما میتوانید با پیروی از این دستور العمل ادویه خود را تهیه کنید. آن را در این مرغ ذرت بو داده تایوانی یا یک دستور ساده تخم مرغ چای امتحان کنید. پنج نکته بعدی ادویههای منفرد موجود در پنج پودر ادویه را برجسته میکند.
دانههای فلفل سیچوان
این دانهها به عنوان دانههای فلفل سیاه چوان نیز شناخته میشوند، در واقع توتهایی از درخت خاکستر خاردار هستند و منابع اصلی ادویه در غذاهای چینی قبل از آوردن فلفل چیلی در قرن شانزدهم توسط بازرگانان پرتغالی بودند. دانههای فلفل سیچوان به دلیل احساس بی حسی “ma”، شبیه احساس سوزن و سوزن مشهور هستند و یک ضربه اضافی برای هر نوع غذای تند ایجاد میکنند. برخی از غذاهای آسان برای استفاده از این غذاها شامل ما پو توفو و دندن رشته فرنگی است.
دارچین
در غذاهای غربی از دارچین به عنوان یک ادویه شیرین یاد میشود، اما در بسیاری از غذاهای دیگر از دارچین در غذاهای شور استفاده میشود. دارچین چینی را کاسیا نیز مینامند و انواع مختلف آن را میتوان در ایالات متحده یافت. فقط مطمئن شوید که دارچین سیلان یا مکزیکی را جایگزین نمیکنید، در غیر این صورت طعم آن متفاوت خواهد بود.
انیسون ستارهای
یکی از زیباترین ادویهها، طعم انیسون ستارهای شبیه انیسون، رازیانه یا شیرین بیان است. این ادویه به طور کامل در بسیاری از دستور العملهای غذاهای چینی استفاده میشود، اما شما همچنین میتوانید آن را خرد کرده و به عنوان چاشنی سبزیجات استفاده کنید. بادیان ستارهای به عنوان ادویه در دسرها و کوکتلها محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. اگر از آن به طور کامل استفاده میکنید، در آخر آن را به عنوان تزیین در ظرف بگذارید.
میخک
میخک را میتوان به عنوان یک ادویه شیرین در نظر گرفت اما به طور مکرر در غذاهای گوشتی نیز استفاده میشود. میخک جوانههای گل خشک و باز نشده یک درخت همیشه سبز است. میخک در بسیاری از دستور العملهای غذاهای چینی یافت میشود و همچنین میتوانید آن را با گوشت گاو مالزی امتحان کنید.
رازیانه
آخرین جز پودر پنج ادویه، دانههای رازیانه به دلیل عطر و طعم شیرین بیان شناخته شدهاند و در غذاهای چینی ادویه جدیدتری محسوب میشوند. پیاز، ساقه و قلمههای گیاه رازیانه نیز کاملاً خوراکی هستند. دانههای رازیانه در غذاهای گوشتی مانند آش رشته گوشت گاو مورد استفاده قرار میگیرد.
فلفل سفید
دانههای فلفل سفید همان دانههای فلفل سیاه هستند، فقط با برداشتن پوست. طعم آن به عنوان گل و کمتر از فلفل سیاه معطر توصیف میشود. در آشپزی فرانسوی، فلفل سفید فقط برای زیبایی در ظروف با رنگ روشن ترجیح داده میشود، اما در پخت و پز چینی فلفل سفید بیشتر از فلفل سیاه است. این ادویه را به عنوان جایگزین فلفل سیاه، در سوپ ترش و گرم یا در مواد غذایی تفت میدهند.
چیلی خشک
نمونه مشابه بیحس کردن سیب زمینی فلفل سیاه، اینها گرما را تأمین میکنند. آنها با هم طعم ma la (بیحس و تند) را ایجاد میکنند که در غذاهای سیچوان ارزشمند است. از این مواد برای افزودن حرارت به هر ظرف مخصوصاً غذاهایی که دارای دانه های فلفل سیچوان هستند استفاده کنید. اگر غذای تند را دوست دارید، روغن فلفل قرمز خود را درست کنید و سپس میتوانید از همه چیز از کوفتهها گرفته تا غذاهایی مانند مرغ استفاده کنید.
هل سیاه
هل سیاه با عطر و طعم دودی و اندازه بزرگتر از هل سبز، عطر و طعم بیشتری به ظروف میدهد. تنوع هل سیاه در آشپزی چینی نسبت به تنوعی که در غذاهای هندی و نپالی استفاده میشود، بزرگ و کمتر دودی است، اما هر دو نسبتاً مشابه هستند.
برگ بو
برگ بو یک ادویه معطر است که در بسیاری از غذاها برای طعم دادن به سوپها و سسها استفاده میشود. برگهای بو، با رایحه ملایم منتول، عطر و طعم یک ظرف را کامل میکنند. برگهای سخت را باید پس از پختن بردارید. از آن در خورشت مرغ دلچسب استفاده کنید.
زیره
سبزدانههای زیره ماکروزیره بیشتر در مناطق غربی چین مانند سین کیانگ و شیان استفاده میشود. اگر به غذاهای معروف شیان در نیویورک رفته باشید، میبینید که زیره در ظروف بره ادویه دار زیره آنها ظاهر میشود. زیره غالباً با گوشت بره استفاده میشود و میتوانید آن را روی این سیخ بره (یک غذای خیابانی رایج در چین) یا در این گوشت بره اویغوری امتحان کنید.
پوست پرتغال خشک شده
پوست را پسانداز میکرد و در روزنامهای بالای یخچال ما قرار میگرفت تا خشک شود. پس از خشک شدن، او از خورش و سس گوشت در کنار ادویههای دیگر استفاده میکرد. برای تهیه خود کافیست پوست پرتقال را کنار بگذارید تا خشک شود. با گذشت زمان، پوستهای خشک شده به طور طبیعی تیره میشوند. این غذاها به غذاهایی مانند مرغ پرتقال یا این گیاهخواران ما لا شیانگ گوو (سرخ کردن بیحس کننده تند) طعم میبخشند.
این لیست تمام ادویههای مورد استفاده در غذاهای چینی را پوشش نمیدهد، زیرا دستورالعملهایی با فلفل دلمهای، ریشه شیرین بیان، زنجبیل، دانه انیسون و غیره پیدا خواهید کرد. اگر به دنبال ادویههای چینی هستید، یک فروشگاه مواد غذایی بینالمللی بهترین گزینه شما است و آنها معمولاً ادویه جات را به صورت عمده با قیمت ارزان میفروشند. بستههای ادویه (مانند کیسههای چای) نیز موجود است که طعم دادن به غذاها را آسان میکند.