
همه ما تا حدودی انواع چای ایرانی را امتحان کردهایم. در این پست از مجلهی فرش کیت قصد داریم شما را با انواع چایهای سنتی ایرانی آشنا کنیم. تا آخر این پست همراه ما باشید.
آیا میدانید همین چای سیاهی که هر روز دم میکنید و نوش جان میکنید دارای فوایدی بسیار زیادی است؟
دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی، آنتی اکسیدان دارد.
چای از تشکیل لختههای خونی در سرخرگهای اصلی جلوگیری میکند. پلاکها در واقع ترکیبی از چربی خطرناک و کلسترول هستند.
مصرف روزانه سه فنجان چای راهکاری موثر برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی است.
پزشکان دانشگاه غرب استرالیا در یک بازبینی جدید یادآور شدند که نوشیدن منظم چای سیاه یا چای سبز می تواند 11 درصد خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
چای از تشکیل لختههای خونی در سرخرگهای اصلی جلوگیری میکند. پلاکها در واقع ترکیبی از چربی خطرناک و کلسترول هستند.
انواع چایی سنتی ایرانی
-
چای گل گاوزبان و سنبل الطیب
گل گاوزبان (4 قاشق مرباخوری) به اضافه ی سنبل طیب (9 مربا خوری) و 1 عدد لیمو عمانی در 2 لیوان آب سرد و مقداری نبات
خواصها
گل گاوزبان: طبیعت گرم و تر، آرامبخش اعصاب، خواب آور، سردردهای عصبی، دردهای کلیوی، ضدسودا و صفرا.
سنبل الطیب: طبیعت گرم، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت قوه باء.
-
چای به لیمو زیرفون
به لیمو (1 قاشق مرباخوری) به اضافهی زیرفون (1 قاشق غذا خوری) در یک قوری (2لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم، ضد سرماخوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج، ضد نقرس، ضد سیاتیک، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم، خواب آورشب، ضد میگرن، آرام بخش، ضد طپش قلب، ضد سردرد، تقویت حافظه، تقویت معده، ضد آسم، پایین آورندهی فشارخون، ضد اسهال، شستشو دهندهی کلیه.
-
چای بادرنجوبه زیرفون
بادرنجوبه (1 قاشق مرباخوری) به اضافهی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص ها
طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالابرندهی قوی فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خونساز، تقویت کنندهی سلولهای مغزی، فوق العاده آرامبخش است، مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب آورنشاط آور، ضد بیماری های کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی دهان.
-
چای بابونه
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشک. آرامبخش اعصاب، معده، روده و تقویت آنها، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتهاآور، ضد بلغم و صفرا، شستشو دهندهی بسیار قوی کلیهها.
-
چایی به لیمو
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم، خوابآورشب، آرامبخش، ضدمیگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.
-
چایی دارچین
(چند تکه دارچین آسیاب نشده) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم و خشک، محرک اعصاب، شستشو دهندهی کلیه، دفع رطوبت اخلاط رطوبتی، مفرح، تقویت قوه باء پادردهای رطوبتی، اشتهاآور، ضد دلهره، ضد بوی دهان، تقویت کبد و معده (تاثیر آن تا 15 سال در بدن میماند)
-
چایی زنجبیل
(1 قاشق مرباخوری زنجبیل کوبیده شده) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم و خشک، بالابرندهی فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، تنظیم ادرار، ضدرطوبت مزاج، ضد بلغم و صفرا، خونساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسکن، مقوی قوای رئیسه بدن.
-
چایی میوه گل نسترن
(15 عدد) دریک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل و خشک، پایین آورندهی فشارخون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهندهی کلیه، سرشار از ویتامین ث ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.
-
چای آویشن
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل، بالابرندهی فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، شتسشو دهندهی کلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زکام و سرفه و آسم، اشتهاآور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه، تقویت بینایی.
-
چایی اکلیل کوهی
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل گرم، گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، شستشو دهندهی کلیه، ضدصفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقویت بدن، زکام، آسم، اشتهااور، ضد غلظت خون، مقوی معده ضد درد رماتیسمی و استخوانی و کمر، ضد سنگ کیسه صفرا.
-
چایی گزنه
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم و خشک، ضد قند، ضد غلظت خون، ضد چربی، ضد صفرا و سنگ کیسه ی صفرا، ضد سرطان، ضد امراض کلیه، شستشو دهندهی کلیه، ضد خونریزی، زیادکنندهی شیرمادر، رفع خستگی، ضد ریزش مو.
-
چایی مرزنجوش
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم، آرامبخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه، درد شقیقه و سردردها، ضد نفخ معده، ضدورم معده، ضد اخلاط مضره، ضد سرماخوردگی، شد اسهال، خلط آور، تب بر، خواب اور، اشتهاآور.
-
چایی استخودوس
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم، آرامبخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه و سردردها، ضد نفخ معده، ضد ورم معده، ضد اخلاط مضره، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، اشتها آور.
-
چایی فلوس
(1 قاشق غذاخوری مغز فلوس) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل پایین آورندهی فشارخون، برفک دهان، ملین ، مسهل قوی ضد صفرا، ضد یبوستهای بد و مزمن، ضد تورم امعاء و احشا.
-
چایی زعفران
(1 قاشق مرباخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم و خشک، مفرح، مقوی قلب، محرک قوای مغزی، نشاط آور، خنده آور، ضد کرم خوردگی دندان شستشو دهندهی کلیه، مقوی معده، ضد سرفه، ضد حساست، خلط آور
-
چایی نعناع
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل و اندکی گرم ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبو کنندهی، رفع ناراحتی های کیسهی صفرا، ناراحتیهای ریوی، تنگی نفس و آسم، ضد سرفه.
-
چایی پونه
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت معتدل و اندکی گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبو کنندهی دهان، آرام کنندهی رودهها، رفع ناراحتی های ریوی و آسم و تنگی نفس، ضد سرفه، ضد ناراحتیهای کیسه ی صفرا، رفع خستگی.
-
چایی گلپر
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم و خشک، تقویت کنندهی عالی حافظه، ضد صرع قوی، ضد فراموشی، ضد انواع اسهال، تقویت قوه باء، ضد تنبلی معده، ضد جوش و دمل، اشتها آور، کمک به هضم غذا.
-
چایی زیره سیاه
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت بسیار گرم، بالابرندهی فشار خون، سوزاندن چربی اضافی، تصفیهی خون، مقوی قلب و عروق، شستشو دهندهی کلیه، ضد چاقی، ضد زردی پوست، ازدیادکنندهی شیر مادر، ضد نفخ معده، مقوی معده، رفع ناراحتیهای روده.
-
چای بادرنجوبه
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت خیلی گرم، در بعضی از مزاجها بالابرندهی قوی فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خونساز، تقویت کنندهی سلولهای مغزی، فوق العاده آرامبخش است. ضد صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی دهان.
-
چایی بهارنارنج
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم، آرامبخش، تقویت کنندهی قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور، سردردهای عصبی، اشتهاآور.
-
چایی کوهی
(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواصها
طبیعت گرم، ضد آلرژیو حساسیت، مقوی اعصاب، آرامبخش، ضد اگزمای پوستی.
طرز تهیهی چایی سنتی ایرانی
بعد از مخلوط کردن مواد فوق روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطهی جوش برسد.
سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم(کتری یا سماور) قار داده 15 دقیقه دم بکشد.
صاف نموده و مصرف کنید.
نکته:
- چایی هر چه بیشتر دم بکشد، بهتر است.
- بعد از دم کشیدن، به مدت طولانی (چند روز قبل) قابل مصرف است.
- ترجیحا کتری یا قوری مسی یا چینی باشد.