
دیزاین و رنگ محیط چه تأثیری بر اشتها و میل به سرو غذا دارد؟
دراین پست قصد داریم اثر رنگها روی اشتها را بررسی کنیم:
رنگ ها میتوانند روی طعم غذا و بویی که حس میکنیم، اثر بگذارند. رنگ خانه و فضایی که غذا در آن جا صرف میشود، رنگ ظرفها یا بسته بندیها و مواد غذایی رنگی، اهمیت بسیاری دارد برای مثال در رستورانها از رنگ های گرم به ویژه قرمز برای تحریک اشتها و تند خوردن استفاده میشود. استفاده از رنگ آبی در دیوارههای فضایی که در آن غذا میخوریم، باعث کاهش اشتها میشود. تحقیقات نشان داده که رنگ هایی با طول موج بلند، باعث تحریک اشتها میشوند، ولی استفادهی بیش از حد از آنها چشم را آزار میدهد، پس در کنارشان باید از رنگهایی با طول موج کوتاهتر هم استفاده کرد.
قرمز رنگی پر از هیجان
مزاج این رنگ گرم است. رنگی پر انرژی است و ایجاد هیجان میکند. این رنگ به جریان خون و رفع بیماری های خونی، پاکی و تصفیه ی خون، لاغری، سردی دست و پا و سوء تغذیه کمک میکند.
این رنگ محرک اشتهاست، به همین دلیل در رستوران ها از آن استفاده میکنند که هم باعث غذا خوردن بیشتر میشود و هم تند خوردن، میوه ها و غذاهایی با بسته بندی قرمز، تحریک کنندهی اشتهای کودکان است. افرادی که میخواهند اشتهایشان تحریک شود میتوانند از سفره یا رومیزی یا ظروف غذاخوری قرمز استفاده کنند.
رنگهای زرد، قرمز، نارنجی به مغز پیام میدهند که به خوردن ادامه دهید. میوههایی مانند گوجه فرنگی، انار، هندوانه، فلفل قرمز، گیلاس، لبو، لوبیا قرمز، سیب قرمز، توت فرنگی و شاه توت هم قرمز رنگ اند، اما استفاده ی مداوم از رنگ قرمز باعث بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون میشود.
نارنجی رنگی پر کشش و نشاط آور
مزاج این رنگ گرم است؛ رنگی پرکشش، پر تحرک و نشاط آور است؛ البته این رنگ نوعی اشتهای کاذب ایجاد میکند. دانشمندان معتقدند این رنگ اکسیژن رسانی به مغز را افزایش میدهد، نیرو بخش است و فعالیت های ذهنی را تحریک میکند. در رفع افسردگی و پرکاری یا کم کاری تیروئید موثر است. رنگ نارنجی به سبب تحریک حرارت و فعالیت سیستم گوارشی، برای افرادی که غذای آنها دیر هضم میشود، مناسب است. این رنگ باعث بالا رفتن ضربان قلب و تا حدودی فشار خون میشود؛ پس به مواد غذایی که بسته بندی آنها به این رنگ است توجه کنید(پفک). کسانی که میخواهند اشتهایشان تحریک شود میتوانند از نوشیدنی های نارنجی رنگ (آب پرتغال) استفاده کنند.
مواد غذایی به رنگ نارنجی مثل هویج، انبه، زردآلو، طالبی، پرتغال، نارنگی و فلفل دلمه، غنی از ویتامین A هستند و به دلیل داشتن بتاکاروتن، بینایی و پوست شما را تقویت میکنند. از سوی دیگر، تنقلات و نوشابه های گازدار نارنجی تهدید کنندهی سلامت شما هستند.
زرد محرک اشتهاست
مزاج این رنگ گرم است. احساس شادی میآفریند و محرک اشتهاست. رنگ زرد، محرک ترشح سروتونین است که باعث میشود نسبت به محیط، احساس خوب و مثبتی داشته باشید. اگر میخواهید از رنگ زرد در دیوار محل صرف غذا استفاده کنید، لحظه ای تامل کنید؛ چون این رنگ چاق کننده است و باعث میشود بیش از حد نیاز، غذا بخورید. رنگ زرد علاوه بر این که اشتها را زیاد میکند و دلتان میخواهد هرچه سریعتر غذا بخورید.
این رنگ در درمان سوء هاضمه، پوکی استخوان، افزایش بینایی، ضعف کیسهی صفرا، میگرن و سردرد موثر است. از مواد غذایی زرد میتوان به زعفران، کره، فلفل دلمهای زرد، موز، سیب زرد، لیمو شیرین و لیمو ترش اشاره کرد.
این رنگ، نگاه ها را خیلی سریع به سمت خود جلب میکند؛ به همین دلیل بیشتر بسته بندی های کیک یا بیسکوییت به این رنگ است.
سبز نماد سلامتی و طبیعت
مزاج این رنگ معتدل و کمی سرد است. سبز، رنگ طبیعت و سلامتی است؛ به همین دلیل آن را رنگی آرامش بخش میشناسند. رنگ سبز لجنی، کورکنندهی اشتهاست؛ چون مارا به یاد غذاهای فاسد میاندازد. رنگ سبز جلوی پرخوری را میگیرد و اگر میخواهید اشتهایتان کم شود، از این رنگ استفاده کنید؛ البته استفاده از رنگ سبز روشن در دیوارها، اطمینان به سلامت غذا را در فرد بالا میبرد، ولی رنگ سبز در کل، اشتها را کم میکند و بهتر است در کنار رنگ های گرم (زرد، نارنجی) از آن استفاده شود. رنگ سبز در سبزیجاتی چون کلم و کاهو یافت میشود.
سبز کاهویی القا کنندهی طعم ترش و سبز زیتونی القاکنندهی طعم تلخ است.
این رنگ در درمان بیماری هایی مانند کمردرد، بی خوابی و فشار خون بالا موثر است و به پیشگیری و تسکین دردها کمک میکند. این رنگ آرام بخش، از بین برنده ی خستگی اعصاب، مناسب برای افراد مبتلا به میگرن و تنظیم کننده ی ضربان قلب و فشار خون است.
آبی جلوی اشتها میگیرد
مزاج این رنگ سرد است. سرمای رنگ آبی جلوی اشتها را میگیرد، متابولیسم بدن را کند میکند و اثر آرام بخش دارد. این رنگ با آرام کردن فرد، موجب کند شدن سوخت و ساز میشود. این رنگ باعث آرامش و خونسردی میشود و در ذهن و ضمیر ناخودآگاه، فرد را به آهسته خوردن تشویق میکند. اگر میخواهید لاغر شوید، در اتاق غذاخوری، رنگ آبی در یخچال هم میتواند شما را بی اشتها و از خوردن منصرف کند.
رنگ آبی بیشتر در بسته بندی شیر، ماست، کشک، خامه، آب معدنی، بستنی و مواد غذایی منجمد استفاده میشود. این رنگ در رفع تشنگی موثر است. تسکین دهندهی تب است. مواد غذایی به رنگ آبی در طبیعت به ندرت وجود دارد. به دلیل این که این رنگ در مواد غذایی فاسد ایجاد میشود، رنگ اشتها آوری نیست.
رنگ فیروزهای
این رنگ محرک اشتهاست، البته در مواد خوراکی وجود ندارد و بیشتر در دکوراسیون منزل استفاده میشود.
سفید باعث افزایش اشتها میشود
این رنگ خنثی است و در عین حال اشتها را افزایش میدهد. خوراکی های سفید رنگ، ذهن را نسبت به مقدار مصرف غذا بیخیال میکند. ظرف سفید باعث میشود هرچه بیشتر میخورید، کمتر احساس رضایت کنید. این رنگ در هتل ها و رستوران ها به وفور یافت میشود.
خاکستری اشتها را کم میکند
این رنگ موجب کاهش اشتها می شود و برای رستوران یا محیطی که در آن غذا می خوریم مناسب نیست. این رنگ موجب دلزدگی شما از غذا میشود، البته اضطراب را نیز کاهش میدهد. در محیطی به رنگ خاکستری، از غذایتان لذت نخواهید برد. این رنگ میتواند به کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند کمک کند. رنگ خاکستری دود را در ذهن شما تداعی میکند.
قهوه ای
این رنگ کاهش دهندهی اشتها و یادآور غذای سوخته یا بسیار پخته شده است؛ پس رنگ مناسبی نیست. البته این رنگ یادآور اعتماد است و قدرت فراوانی دارد، ولی استفاده بیش از حد از آن، اثر منفی دارد.